Artikelen

 •  

  Beperken malware uitbraken dmv automatische quarantaine

  Bedreigingen voor organisaties komen al lang niet meer alleen vanaf het internet. De meeste organisaties hebben een next-generation firewall of intrusion prevention system die ze beschermt tegen inbraakpogingen, ransomware, malware en dergelijke. Dit soort netwerkbedreigingen verspreiden zich razendsnel door het netwerk. Om een goede bescherming te bieden is het van..
 •  

  Howto: Oplossen foutmelding ISE (2.4) OVA template VMware

  Foutmelding tijdens uit rol ISE ova op VMware Afgelopen week liepen wij tegen een foutmelding aan toen we Cisco Identity Services Engine (ISE) 2.4 wilden uitrollen door middel van een OVA file op een VMware ESXi (6.5) cluster.Tijdens de installatie kregen we de volgende foutmelding: “Selected ova file is not a..
 •  

  Eenvoudig technologie financieren

  Laat uw bedrijf groeien met onovertroffen aanbiedingen voor Cisco-oplossingen  Verkort het innovatieproces U hebt hypermoderne technologieën nodig om in de huidige digitale wereld te kunnen concurreren. Snel genoeg innoveren is echter lastig als de cashflow krap is en er geen kapitaalbudget beschikbaar is. Met de Flexible Finance-portfolio* krijgt u directe toegang tot..
 •  

  Mailserver beveiligen een sportieve bezigheid?

  Actualiteit: 2 miljoen tegoed door phisingmail Feyenoord stapt naar het CAS , dit is het hof van arbitrage voor de sport, om het laatste deel van de transfersom van Stefan de Vrij te krijgen, dit bericht verscheen in de afgelopen dagen in de media. Reden voor Feyenoord om naar het CAS..
 •  

  Laat u uw dag verzieken door een konijn?

  Waar eerder de ransomware Petya /NotPetya de gemoederen bezig hield, zijn er de afgelopen dagen opnieuw meldingen gedaan over nieuwe ransomware. Het gaat hier om de ransomware “Bad Rabbit”. Security specialisten van aaZoo houden deze situatie al enkele dagen in de gaten, in dit blog artikel geschreven door Mauritz van..
 •  

  Technical review – Cisco Firepower Threat Defense 2100

  aaZoo mocht onlangs als één van de eersten in Nederland de nieuwe Firepower Threat Defense (FTD) 2100-series firewall van Cisco uitleveren bij een klant, en dat betekent uiteraard het product goed aan de tand voelen! De FTD 2100 serie is de opvolger van de ASA series en is een aanvulling..
 •  

  aaZoo biedt DDoS mitigatie op afroep

  In het huidige tijdperk van frequente DDoS aanvallen op een groot aantal organisaties is het niet altijd even makkelijk om hier adequaat op te reageren. aaZoo biedt organisaties de mogelijkheid om ad hoc een DDoS mitigatie service in te zetten als het netwerk en/of de dienstverlening in gevaar komt. Onze appliance..
 •  

  aaZoo Energy Management

  Heeft u inzicht hoeveel procent van uw bedrijfskosten u besteedt aan energie? En welke apparaten binnen uw kantooromgeving hoeveel energie verbruiken. Energie is de grootste niet-gemanagede uitgavepost voor bijna iedere organisatie. Tot op heden lijken oplossingen voor energiebeheer onbetaalbaar, ontoereikend en te tijdrovend om te implementeren. Meten is weten, en..
 •  

  Toename DDoS-aanvallen in onder meer onderwijs

  DDoS-aanvallen zijn de afgelopen tijd weer regelmatig in het nieuws. Naast de getroffen organisaties zijn vaak consumenten de dupe door sites die voor kortere of langere tijd niet bereikbaar zijn. Ook scholen waren de afgelopen periode meermaals doelwit van hackers. Soms maken de daders zich bekend, maar vaak blijft onduidelijk..
 •  

  Gold Partner overeenkomst met NSFocus

    Partnerovereenkomst Onlangs heeft aaZoo met NSFocus een partnerovereenkomst afgesloten. Op basis van deze partnerovereenkomst is aaZoo Gold partner geworden voor de Benelux en Scandinavië. NSFocus maakt geavanceerde DDoS mitigatie oplossingen die op het moment van schrijven tot 200Gbit aan verkeer kunnen filteren. In de loop van dit jaar wordt deze capaciteit verdubbeld. NSFocus Opgericht..
 •  

  NetApp E-Series beschikbaar

  NetApp E-Series NetApp heeft een nieuwe storage lijn geïntroduceerd, de NetApp E-Series.De NetApp E-Series voldoet in de behoefte van schaalbare storage met een (ultra) hoge performance tegen een gunstige prijs. Waar de NetApp FAS systemen vaak ingezet worden bij een gedeelde storage infrastructuur (SAN / NAS) richt NetApp zich met de E-Series..
 •  

  Cisco LWAPP AP's upgraden voor de vWLC

  Cisco Aironet Access Points “The Easy Way” voor het upgraden van de LWAPP image Eind 2012 heeft Cisco bij het uitbrengen van de firmware 7.3 versie voor de Wireless LAN Controllers (WLC) ook een virtuele Wireless LAN Controller (vWLC) appliance voor VMWare ESX(i) uitgebracht. Gemak Inmiddels hebben wij van aaZoo de vWLC..
 •  

  aaZoo BV benoemd tot premier partner van Cisco

  EMMELOORD, 12 MAART 2013 – ICT dienstverlener aaZoo BV is door Cisco Systems Nederland benoemd tot Premier Partner. Een bijzondere prestatie, want in Nederland heeft Cisco Systems slechts zo’n dertig Premier Partners geselecteerd. Voor aaZoo betekent de benoeming een verdere uitbreiding van een reeds langer bestaande samenwerking.Met de status van..
 •  

  Draadloze netwerken: geen vergunning, maar wél bereik?

  Het agentschap telecom waarschuwt op haar site voor het gebruik van illegale WiFi zendapparatuur. Het gaat hier om apparatuur die meer dan de wettelijk toegestane 100mWatt kan uitzenden. Het bereik van een standaard WiFi router is ongeveer 20 tot 30 meter, echter er zijn een aantal WiFi access-points en routers..
 •  

  Draadloos netwerk uitrollen, waarom gaan we meten?

   Draadloos niet meer weg te denken Het bring-your-own-device principe is hot en dat merken we bij aaZoo maar al te goed. Het lijkt wel alsof we elke week meer vraag naar draadloze netwerken krijgen. Zorginstellingen, onderwijs en het bedrijfsleven willen hun medewerkers, deelnemers en klanten een beheersbare en stabiele draadloze verbinding..
 •  

  Active Directory synchronisatie voor Cisco Unified Communications Manager

  Bij veel toepassingen binnen Cisco Unified Communications Manager (CUCM), zoals Extension Mobility of Remote Destinations, is het noodzakelijk om een gebruiker in CUCM aan te maken. Daarnaast bieden gebruikers in CUCM nog een aantal voordelen zoals bijvoorbeeld een persoonlijk adresboek.Veel organisaties hebben reeds een Directory omgeving zoals Active Directory om..
 •  

  Beveiliging van Windows VPN's wagenwijd open?

  Op de DefCon conferentie die afgelopen week gehouden werd in Las Vegas heeft beveiligings onderzoeker Moxie Marlinspike een aantal tools vrijgegeven om het veelgebruikte MS-CHAPv2 protocol te kraken. Dit (vooral op Windows systemen) veelgebruikte authenticatie mechanisme wordt onder andere gebruikt in VPN's op basis van het Point-to-Point-Tunneling-Protocol (PPTP). PPTP is..
 •  

  Radware en aaZoo organiseren Capture the Flood evenement

  Op 15 november 2012 organiseren Radware en aaZoo in het Groot Kievitsdal te Baarn het Capture the Flood evenement, een wedstrijd waar wij u of een van uw medewerkers uitdagen om de beveiliging tegen (Distributed) Denial-of-Service aanvallen van onze oplossingen uit te testen.Wij dagen u uit om onze infrastructuur live..
 •  

  De nieuwe realiteit van Hacktivisten

  Hacktivisme en datalekken. Het zijn twee hardnekkige trends die de internetwereld in toenemende mate in hun greep houden. Dat het onderwerp in de belangstelling staat, komt mede door de activiteiten van een groepering als Anonymous. Hun Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen brachten nogal wat bedrijven en organisaties negatief in..
 •  

  Poolse talkshow legt "Polen-meldpunt" van PVV plat middels live "DDoS"

  Hoewel de ophef in Nederland alweer wat afgezakt is blijft het Meldpunt midden & oost Europeanen van de PVV de gemoederen bezig houden in het buitenland en in het bijzonder in Polen.Zoveel zelfs dat de populaire Poolse talkshow "Szymon na Żywo" gisteren opriep om live tijdens de uitzending te proberen..
 •  

  Groningse scholengemeenschap blij met ICT van aaZoo

  Na een intensieve periode van voorbereiding heeft de Gereformeerde Scholengroep in Groningen (GSG) onlangs een netwerk op basis van Cisco 3750X en 2960S switches in gebruik genomen. Hiermee geeft GSG een geslaagd vervolg aan de samenwerking met het in Emmeloord gevestigde aaZoo, dat verantwoordelijk was voor het ontwerp en de..
 •  

  Netwerk karakteristieken analyseren

  Vandaag wil ik jullie een preview geven van een projectje waar ik in mijn vrije tijd aan sleutel, een PCAP statistieken generator.Wij houden ons vaak bezig met het analyseren van netwerkproblemen, een van de tools die we hier voor gebruiken zijn packet sniffers. Wat ik mis is een manier..
 •  

  Distributed Denial of Service uitgelegd

  De laatste paar maanden zijn Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen regelmatig in het nieuws, maar wat zijn dit nu eigenlijk voor aanvallen, hoe werken ze en kun je er eigenlijk iets aan doen?Wat is een DDoS precies? Als voorbeeld nemen we een winkel, deze winkel kan maximaal 500 klanten tegelijk..
 •  

  Hoe installeer je een wildcard SSL certificaat op een Cisco ASA

  Dit blog item verteld hoe je een wildcard SSL certificaat installeert op een Cisco ASA Firewall voor gebruik met bijv. een SSL VPN oplossing.Je hebt het volgende nodig:Een CRL URL van de Certificate Authority De certificaat sleutel (wildcard.aazoo.nl.key) Base64 encoded certificaat (wildcard-aazoo-nl.cer) Een installatie van openssl op bijv. LinuxOp je werkstation voer het..
 •  

  Ontcijferen pre-shared keys op een Cisco ASA

  Een van de dingen waar ik me het meeste aan erger bij de Cisco ASA's is het feit dat Pre-Shared keys van VPN peers automatisch verstopt worden achter een asterisk zodra je een "show running-config" uitvoert. In veel situaties blijkt dat pre-shared keys niet goed gedocumenteerd worden en zodra er..
 •  

  High Availability met HSRP

  Hot Standby Router Protocol (HSRP) is een protocol om fout tolerantie te maken met twee of meer layer-3 interfaces. Met HSRP is het mogelijk om een virtueel IP adres te koppelen aan meerdere interfaces. Het adres is dan actief op één interface, zodra dit interface niet meer beschikbaar is dan..
 •  

  Het zekere voor het onzekere: de IPv6 Scan

  Als gevolg van het nog altijd groeiende aantal internetgebruikers en de toename van apparatuur met een netwerkfunctie raakt het aantal IP-adressen op korte termijn uitgeput. De oplossing daarvoor is IPv6, een nieuw numeriek systeem dat aan deze schaarste een einde maakt. Om de overgang op dit Internet Protocol version 6..
 •  

  Troubleshooting en packet captures op een Cisco ASA

  Een handige feature op Cisco ASA's is de mogelijkheid om op de firewall .pcap packet captures te maken en deze dan later in te lezen met Wireshark.Om verkeer van een bepaald interface te capturen voer je de volgende regel uit:aazoo-testasa(config)# capture maandag-capture interface outsideWil je specifiek verkeer capturen doe je..
 •  

  Voice over IP en Netwerkbeveiliging

  Een vaak onderschat component van een Voice over IP (VoIP) implementatie is netwerkbeveiliging. Hoewel in de afgelopen maanden er af en toe berichten opduiken over gedupeerde bedrijven zien we dat er in de praktijk nog steeds erg weinig aandacht aan de beveiliging van VoIP wordt besteed. Het blijkt in de..
 •  

  Maak kans op een gratis Netwerkscan

  Heeft u een brief van ons ontvangen met daarin een lotnummer om kans te maken op een gratis netwerkscan?U kunt deze code registreren op de volgende URL: Netwerkscan verloting
 •  

  Configureren van Sun Storage Link Aggregation op Cisco 3750

  Bij een van onze klanten moest een Sun Storage systeem gekoppeld worden aan een stack van Cisco 3750 switches. Deze switches gebruiken wij vaak als netwerk componenten voor storage en server systemen omdat ze redelijk goedkoop zijn, makkelijk redundantie bieden door middel van het stacken van de switches en goede..
 •  

  Website beveiliging bij de overheid

  Onze overheid heeft halverwege dit jaar de campagne "Veilig internetten heb je zelf in de hand" gestart. Deze campagne is in het leven geroepen om gebruikers te wijzen op de gevaren van het internet.In de zelfde periode is door de Nederlandse Vereniging van Banken de campagne "3x kloppen" gestart en..

Vragen? Ons professioneel team met experts staat voor u klaar!

Kennis van de modernste technieken, internet of things, DDos
bescherming, WIFI everywhere, Voip, bedrijfsnetwerken...

Maak een afspraak!