Uw netwerkspecialist

Smart Network Monitoring

Vaak leeft binnen een organisatie de gedachte dat er volledig inzicht in het netwerkverkeer is of dat de huidige beveiligingsmaatregelen afdoende zijn. Toch blijkt vrijwel altijd dat er nog belangrijke inzichten ontbreken, zoals: Het detecteren van DDos aanvallen, weten hoe gastvrij uw netwerk voor cybercriminelen is, het genereren van bewijslast welke nodig is met betrekking tot nieuwe wet- en regelgeving zoals GDPR en meldplicht datalekken,  zien hoe iemand uw applicatie(s) binnendringt, weten hoe malware via mobiele devices op uw netwerk terechtkomt. Maar ook inzicht in de performance van cloud-applicatie(s) of hulp bij complexe netwerk issues snel oplossen.

 

Aanpakken van de oorzaak

De Smart Network Monitoring dienstverlening van aaZoo, voorzien van Flowmon software, heeft als voornaamste doelstelling om inzicht te verkrijgen in het netwerkverkeer tussen de firewalls en end-points. Dit levert inzicht op waarmee de risico’s op incidenten aanzienlijk afnemen en tijdige detectie en respons een gedegen preventie mogelijk maakt.

 

Hoe werkt Smart Network Monitoring?

De Smart Network Monitoring dienstverlening is een complete oplossing bestaande uit netwerk monitoring van IP-verkeer en aanvullende services zoals signalering, rapportage en het oplossen van incidenten.

De NetFlow technologie geeft een totaal overzicht van het IP-verkeer van uw netwerk. Het geeft u gedetailleerde informatie over alle communicatie die plaatsvind in het netwerk, in tegenstelling tot de SNMP-technologie, die alleen zorgt voor een overzicht van overgedragen bytes / pakketten. Smart Network Monitoring biedt vooral informatie over wie communiceert met wie, wanneer, hoe lang, hoe vaak, met behulp van welk protocol en service en hoeveel gegevens worden overgebracht.

 

Inzet van de Smart Network Monitoring voorziet in

  • Verbetering van de veiligheid van het netwerk door het verzenden van waarschuwingen wanneer er een probleem wordt gedetecteerd in het netwerk
  • Controle van de applicatie- en de gebruikersactiviteiten
  • Eenvoudige en niet-invasieve installatie in de huidige infrastructuur (geen invloed op het huidige netwerk functioneren / bewerking)
  • Real-time netwerk monitoring van het verkeer zorgt voor ondersteuning van beheer
  • Langdurige opslag van het netwerkverkeer statistieken maakt trend analyse mogelijk
  • Effectief toezicht van de netwerk-incidenten door detectie van interne en externe aanvallen
  • Gebruik van internet monitoring voor bv. bandbreedte meting
  • Flexibele en schaalbare architectuur maakt het mogelijk om het systeem uit te breiden voor meer vestigingen

 

Vraag vrijblijvend een trial aan

Wij geven graag verdere toelichting tijdens een gesprek en laten u zien hoe u op een eenvoudige manier en real-time volledig inzicht krijgt in het netwerkverkeer.

Of maak gebruik van een Proof of Value waarmee u ervaring opdoet in de unieke werking van de Smart Network Monitoring dienstverlening van aaZoo.

Vragen? Ons professioneel team met experts staat voor u klaar!

Kennis van de modernste technieken, internet of things, DDos
bescherming, WIFI everywhere, Voip, bedrijfsnetwerken...

Maak een afspraak!