Uw netwerkspecialist

Groningse scholengemeenschap blij met ICT van aaZoo

Na een intensieve periode van voorbereiding heeft de Gereformeerde Scholengroep in Groningen (GSG) onlangs een netwerk op basis van Cisco 3750X en 2960S switches in gebruik genomen. Hiermee geeft GSG een geslaagd vervolg aan de samenwerking met het in Emmeloord gevestigde aaZoo, dat verantwoordelijk was voor het ontwerp en de implementatie van het nieuwe, toekomstgerichte ICT-netwerk.

Met verschillende vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe speelt de Stichting Gereformeerde Scholengroep (GSG) een belangrijke rol binnen het beroeps- en voortgezet onderwijs in Noord-Nederland. Als gereformeerde onderwijsorganisatie staat GSG voor kwalitatief en toekomstgericht onderwijs, waar goede ICT-voorzieningen meer en meer onmisbaar worden. “Ons oude netwerk voldeed eigenlijk niet meer aan de eisen van deze tijd”, vertelt Peter Veenstra, teamleider van de Afdeling Facilitair van Gereformeerde Scholengroep. “In de afgelopen tien jaar zijn we relatief snel gegroeid, waardoor er op de verschillende locaties een soort lappendeken van verschillende systemen is ontstaan. De laatste tijd hadden we regelmatig te maken met vertragingen in het netwerk, wat voor ons reden was om te kijken naar een goede ICT-leverancier.”

Pragmatische aanpak
Na een gedegen inventarisatie van mogelijke leveranciers en hun offertes viel de keuze uiteindelijk op aaZoo. “Zij hadden de scherpste deal, maar we hebben ook voor aaZoo gekozen vanwege hun specialistische kennis van de apparatuur waarmee we wilden gaan werken. Bovendien hebben we in een wat verder verleden al eens een beroep gedaan op aaZoo, die samenwerking is destijds prima bevallen”, aldus Veenstra. Op basis van de nieuwe modulaire Cisco 3750X en 2960S switches realiseerde aaZoo in een maand tijd een overzichtelijk campus netwerk, waarbij het pad tussen werkplekken en servers zo kort mogelijk werd gehouden. “Ook deze keer is het project zonder grote problemen verlopen”, vervolgt Peter Veenstra. “aaZoo is in staat gebleken om goed met ons mee te denken. Dat vonden we belangrijk om binnen dit project flexibel te kunnen zijn in onze beslissingen, we wilden niet van tevoren alles in procedures vastleggen. Door de pragmatische aanpak is het project voor ons altijd overzichtelijk gebleven, met als resultaat een netwerk waarvan de beheersbaarheid en betrouwbaarheid sterk zijn verbeterd. Bovendien zijn we door aaZoo attent gemaakt op de mogelijkheid om oude apparatuur in te ruilen, en de investering bij Cisco tegen 0% rente te kunnen financieren. Dat levert een aardig voordeel op.”

Een geslaagd project
Gert-Jan de Boer, Netwerk/Security specialist en mede-eigenaar van aaZoo, is blij met opnieuw een tevreden opdrachtgever en is trots op het gerealiseerde netwerk: “In dit geval was vooral de continuïteit een uitdaging, het netwerk moest steeds beschikbaar blijven. Mede daarom hebben we de daadwerkelijke overgang van omgeving in één avond afgerond, dat ging vlekkeloos. Door toepassing van Cisco goedgekeurde methodieken en de uniforme netwerk architectuur die we hebben gekozen, is het voor ons en voor de klant toch goed en overzichtelijk verlopen. Dit netwerk kan weer jaren mee, ook omdat we ervoor hebben gekozen het netwerk op te delen in verschillende lagen. Daardoor is de schaalbaarheid enorm verbeterd. Voor een netwerk met ruim 1.150 mogelijke poorten voor werkplekken is dat natuurlijk erg belangrijk. Al met al was dit voor ons een mooi en geslaagd project dat precies binnen onze expertise valt. We beheren ook wel kleinere netwerkomgevingen, maar zeker ook grotere, in sommige gevallen met 8.000 werkplekken op meerdere locaties.”

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:
geen berichten gevonden.

Vragen? Ons professioneel team met experts staat voor u klaar!

Kennis van de modernste technieken, internet of things, DDos
bescherming, WIFI everywhere, Voip, bedrijfsnetwerken...

Maak een afspraak!