Uw netwerkspecialist

Cisco Umbrella

Als organisatie heeft u dagelijks te maken met vele uitdagingen. Met name de voortdurende dreiging van cybercrime zoals malware, ransomware en phishing vormen een risico voor uw bedrijfsvoering.

Gebruikers en vestigingen hebben vaak een minimale bescherming en zijn kwetsbaarder voor bedreigingen. Het ontbreekt hierbij veelal aan inzicht in alle internet activiteit.

Herkenbaar is dat ICT-medewerkers veel tijd en moeite besteden om bedreigingen te detecteren en eventuele ontstane schade te repareren.

Bestaande security producten zijn vaak moeilijk te beheren, performance laat te wensen over, complex toe te passen op grote schaal, zijn onbetrouwbaar of integreren niet of niet goed met andere producten. Cisco Umbrella vormt hier een uitzondering op.

De voordelen van Cisco Umbrella

Umbrella is een cloud security platform van Cisco (voorheen Open-DNS). Het biedt een eerste verdedigingslinie op DNS en IP niveau voor gebruikers tegen bedreigingen op het internet. Cisco’s wereldwijde infrastructuur verwerkt meer dan 100 miljard internet verzoeken per dag. Door te leren van de analyse van al deze verzoeken en andere internet-activiteit patronen, onthult Umbrella automatisch bestaande en nieuwe bedreigingen nog voordat het eerste slachtoffer geraakt is! Andere voordelen van Umbrella zijn:

  • Volledige dekking

Het beschermt alle apparaten in uw netwerk (managed & unmanaged BYOD, IoT sensoren, etc.) zowel binnen als buiten uw VPN (locatie onafhankelijk) en is eenvoudig en overal in te zetten en te integreren met uw bestaande security stack.

  • De beste bescherming voor bedreigingen

Op alle poorten en protocollen voordat uw netwerk of eindpunten bereikt worden waarbij gebruik gemaakt wordt van intelligentie (toegangsniveau) over malware, domeinen en IP-adressen op het internet (Cisco Talos). 

  • Uitstekende performance tegen geringe kosten

Zeer snel door het ontbreken van latency en/of vertraging en zorgt voor kostenbesparing. Zorgt daarnaast voor de juiste bewijslast voor GDPR (via opslag DNS logfiles op 1 plek) en voorzien van ingebouwde Intelligence Search op IP-adressen (in 20 sec ipv 30 min met veel meer informatie)

  • Inzicht zorgt voor zekerheid

Direct inzicht in type aanval (target of random) en is te koppeling met uw Active Directory zodat er tot en met het niveau van de gebruiker controle is.

Hoe werkt Cisco Umbrella?

Cisco Umbrella maakt gebruik van de inzichten (Talos – wereldwijd Threat Intelligence Center) om geavanceerde netwerkbeveiliging te bieden voor elk apparaat, overal en altijd. Door analyse kunnen snel vreemde activiteiten geconstateerd worden zoals bijvoorbeeld een botnet. Hackers maken vaak gebruik van DNS voor een botnet omdat deze dynamisch is, een ip adres wordt vaak snel geblokkeerd door de internetprovider. Cisco Umbrella blokkeert de DNS aanvraag wanneer deze verwijst naar een onveilige host. Omdat de aanvraag in de cloud van Cisco Umbrella wordt verwerkt zal de bedreiging nooit bij uw netwerk aankomen.

Door de techniek van Cisco Umbrella is het sterk in het voorkomen van phishing, exploitkits, en typosquatting (het verkeerd intypen van een URL). Cisco Umbrella is vooral bekend als 1 van de weinige oplossingen die een goede bescherming biedt tegen ransomware. Cisco Umbrella kan dit doen omdat bij de meeste ransomware een callback wordt gedaan naar het botnet van de hacker om de encryptie sleutel op te halen. Cisco Umbrella blokkeert de callback en zal uw IT informeren over een geïnfecteerde host.

Vraag vrijblijvend een trial aan

Heeft u interesse in een trial voor Cisco Umbrella, neem dan gerust contact met ons op.

Wij zorgen voor een licentie-key en ondersteuning bij de uitvoering van deze trial. Binnen een korte tijd heeft u een uitstekend inzicht in al het internetverkeer en kunnen we de resultaten tijdens een persoonlijk bezoek  bespreken.

Bij meerdere klanten zien we verrassende resultaten; deze leveren waardevolle informatie op en hebben vrijwel direct invloed op het beveiligingsbeleid.

Mocht u hier gebruik van willen maken, laat het ons zeker weten!  De implementatie is een kwestie van minuten!

Video introductie tot Cisco Umbrella

https://www.youtube.com/watch?v=FhmGv2Jaerw

 

 

Vragen? Ons professioneel team met experts staat voor u klaar!

Kennis van de modernste technieken, internet of things, DDos
bescherming, WIFI everywhere, Voip, bedrijfsnetwerken...

Maak een afspraak!