Uw netwerkspecialist

Poolse talkshow legt “Polen-meldpunt” van PVV plat middels live “DDoS”

Hoewel de ophef in Nederland alweer wat afgezakt is blijft het Meldpunt midden & oost Europeanen van de PVV de gemoederen bezig houden in het buitenland en in het bijzonder in Polen.

Zoveel zelfs dat de populaire Poolse talkshow “Szymon na Żywo” gisteren opriep om live tijdens de uitzending te proberen de website onbereikbaar te maken middels een “DDoS”. De talkshow plaatste de directe link naar het formulier op hun Facebook pagina en riep de kijkers op om allemaal het formulier in te vullen met de tekst: “Polska Pany, Holandia tuli pany.” Op een gegeven moment gaf de presentator een signaal waarop alle kijkers die mee deden tegelijk op verzenden moesten drukken.

Enkele seconden na de oproep bleek de site reeds onbereikbaar met de melding: “Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL”.

Ondertussen is de website schijnbaar onbereikbaar gemaakt vanuit Polen middels een geo-filter. Als je een Poolse proxy-server gebruikt ben je inderdaad niet meer in staat om de webpagina te bezoeken (403 Forbidden).

Voor mij is het interessant om te zien dat websites ook op deze manier al aangevallen kunnen worden, het is natuurlijk iets waar je je erg moeilijk tegen kunt wapenen, immers in principe hebben we het hier over een groep “legitieme” gebruikers die op een normale manier het formulier invullen en met diverse legitieme browsers de website gebruiken zoals deze bedoeld is. Het is een erg effectieve low-tech aanval.

Bron: Facebook pagina , Niebezpiecnik.pl

Hoewel de ophef in Nederland alweer wat afgezakt is

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:
geen berichten gevonden.

Vragen? Ons professioneel team met experts staat voor u klaar!

Kennis van de modernste technieken, internet of things, DDos
bescherming, WIFI everywhere, Voip, bedrijfsnetwerken...

Maak een afspraak!