Uw netwerkspecialist

Howto: Oplossen foutmelding ISE (2.4) OVA template VMware

Foutmelding tijdens uit rol ISE ova op VMware

Afgelopen week liepen wij tegen een foutmelding aan toen we Cisco Identity Services Engine (ISE) 2.4 wilden uitrollen door middel van een OVA file op een VMware ESXi (6.5) cluster.

Tijdens de installatie kregen we de volgende foutmelding: “Selected ova file is not a valid template”.

1-ISE foutmelding

Na het troubleshooten van deze foutmelding zijn we erachter gekomen dat met het omzetten van de ova-template naar een ovf en vmdk bestand de installatie wel afgerond kan worden.

Stap voor stap oplossing

In deze blog beschrijven we de benodigde stappen om Cisco ISE succesvol te kunnen installeren.

 1. Download en installeer de VMware OVF tool via https://www.vmware.com/support/developer/ovf/ op dit moment is de laatste versie 4.30
 1. Na de installatie van de OVF tool open je een command prompt en navigeer je naar de directory waar de ovftool is geïnstalleerd (Standaard in Windows: “C:\Program Files <x86>\VMware\VMware OVF Tool\”)
  2-ISE ovftool
 2. Voor het omzetten van de ova template naar een vmx bestand gebruiken we het volgende commando:
  exe < ova template> <vmx bestand>
  In dit geval: ovftool.exe H:\Downloads\ ISE-2.4.0.357-virtual-SNS3515-Small-600GBHD-16GBRAM-12CPU.ova H:\OVF\ ISE-2.4.0.357-virtual-SNS3515-Small-600GBHD-16GBRAM-12CPU.vmxOpmerking: Na het uitvoeren van bovenstaande kan de waarschuwing “Unable to parse ‘enableMPTSupport’ weergegven worden, deze waarschuwing kan je negeren, deze heeft geen impact voor het uitrollen en de uiteindelijke werking van Cisco ISE.Nu zal de OVT tool de ova omzetten naar een vmx en een vmdk bestand.
  3-ISE ovftool-commando
 1. Zodra dit proces is afgerond zullen we de zojuist aangemaakte vmx bestand omzetten naar een ovf bestand, welke in VMware ESXi gebruikt kan worden voor het uitrollen van een virtuele machine. Het nieuw aan te maken ovf bestand moet op een andere locatie opgeslagen worden dan het vmx bestand.
  Om de vmx naar ovf om te zetten gebruiken we het volgende commando: exe <location of your .vmx file> <location where to store the .ovf file>In ons geval ziet dit er als volgt uit: ovftool.exe H:\OVF\ ISE-2.4.0.357-virtual-SNS3515-Small-600GBHD-16GBRAM-12CPU.vmx H:\OVF\ovf\ISE-2.4.0.357-virtual-SNS3515-Small-600GBHD-16GBRAM-12CPU.ovf
  4-ISE ovftool-resultaat
 2. Nu de ova is omgezet naar ovf kan Cisco ISE uitgerold worden in de VMware ESXi omgeving, hiervoor gaan we naar de ESXi omgeving, en kiezen voor de optie “Deploy a OVF Template” en kiezen we vervolgens voor “Local file”. In het venster dat verschijnt selecteren we zowel het ovf bestand als de vmdk en bevestigen we door op openen te klikken:5-ISE deploy ovf
  Nu zal er geen foutmelding meer verschijnen in de ESXi omgeving en kunnen we verder gaan met de verdere uitrol.

  6-deploy

  Wilt u hulp bij het uitvoeren deze stappen neem dan contact op met aaZoo

 

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:
geen berichten gevonden.

Vragen? Ons professioneel team met experts staat voor u klaar!

Kennis van de modernste technieken, internet of things, DDos
bescherming, WIFI everywhere, Voip, bedrijfsnetwerken...

Maak een afspraak!